OVER MIJ

Mijn verhaal

Wellicht niet spannend, maar wel de waarheid: ik ben met dit werk gestart omdat mijn eigen hond onhandelbaar was. Het gedrag varieerde van hysterisch blaffen als ze het ergens niet mee eens was, enorm trekken aan de lijn, alles wat een vacht heeft najagen en niet meer terugkomen, tot uitvallen aan de lijn naar andere honden. 

Ik had al veel geprobeerd en verschillende therapeuten op bezoek gehad. Totdat ik in aanraking kwam met een  hondengedragsdeskundige die wel tot mijn hond kon doordringen.Hierdoor was ik gefascineerd en ben ik mij meer gaan verdiepen in de relatie tussen mens en hond. Want dat het bijzondere dieren zijn die veel meer kunnen voelen dan wij kunnen zien, is voor mij wel duidelijk na zoveel honden gezien en getraind te hebben.

Alleen maar positief trainen was bij mijn hond allang niet meer lonend en door te leren hoe ik op een juiste manier (en timing) mijn hond weer kon bereiken kon ik weer bouwen aan een positieve relatie met haar.

Maar hiervoor moest ik haar wel eerst begrenzen en sturing geven met mijn leiderschap. Dit heeft erin geresulteerd dat ik trots op haar ben en haar gedrag voor mij beheersbaar is. Hiervoor heb ik een lange weg van schaamte, teleurstellingen en bang zijn van wat anderen over mij en mijn hond dachten, moeten afleggen. 

Een van mijn hoogtepunten was mijn reis naar Los Angeles om daar twee weken te mogen leren van Cesar Millan.  Hier heb ik ervaren wat echt kalm zijn betekent voor je relatie met je hond en dat goed leiderschap  gelijk staat aan het geven van liefde op de juiste manier die honden begrijpen.

De hondengedragsdeskundige vroeg mij om voor haar te komen werken als trainer en Manager van het hondengedragscentrum. Een kans die ik niet kon laten liggen, ondanks mijn fijne baan in het bedrijfsleven. Na veel baasjes en honden verder geholpen te hebben wilde ik dit graag voor mijzelf doen.

Samen met jou kijk ik naar wat jij (en eventueel je partner en gezin) en je hond nodig hebben om weer gelukkig te kunnen zijn. Want als je hond problemen heeft, dan weet ik uit ervaring dat dit op vele andere vlakken in je leven doorwerkt.

Mijn sterkte zit in mijn persoonlijke ervaring. Ik weet hoe het voelt als je het gevoel hebt dat je de controle kwijt bent en kan mij goed verplaatsen in je situatie. Gecombineerd met mijn jarenlange ervaring met honden en kennis help ik jou graag veder

Ben je geïnteresseerd in wat ik voor je kan betekenen? Klik dan hier onder om naar mijn dienstenpagina te gaan.