DIENSTEN

Een overzicht van mijn diensten

Hieronder zie je een overzicht van mijn diensten, met de mogelijkheid je direct op te geven.
Opgeven betekent dat je een aanmelding doet voor een consult, begeleiding of workshop.
Wij nemen contact met je op om de aanmelding definitief te maken.

Heb je naast onze diensten behoefte aan hulp op maat? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Consult voor Hond en Baas

Bewust is hier gekozen voor hond én baas. Natuurlijk vind je dat je hond moet veranderen en je bij haar of hem graag ander gedrag wilt zien.

Alleen kan dit niet zonder dat jij en/of jouw gezin ook veranderen. Voor elk probleem kun je een consult aanvragen.

Het consult kan zowel in het Nederlands als Engels gevoerd worden.

 

Tijdens het consult bespreken we wat jouw doelen zijn en wat jij wilt bereiken met elkaar. Voor elke hond-baas combinatie is een andere aanpak nodig. Vervolgens gaan we hier in de praktijk mee aan de slag.

Mijn uitgangspunt bij het starten van een consult is om te achterhalen wat jouw worsteling is, zodat we dit kunnen omzetten naar een kracht.

Met concrete en praktische tips word je verder geholpen. Vaak is één consult al voldoende om de gestelde doelen te bereiken.

Belangrijk thema in consulten is het voorkomen van incidenten, op welk vlak dan ook, en het vergroten van het plezier samen met je hond. Zet negatieve emoties opzij en maak ruimte voor nieuwe kennis en ervaringen. Ik help je er graag bij!

  • Locatie: bij jou thuis, binnen heel Nederland en België *
  • Duur: 2 – 2,5 uur
  • Kosten: consultprijs is afhankelijk van je woonplaats


* Ook is het mogelijk om in Hoofddorp te oefenen met daarbij de hulp van andere honden. Deze locatie is vooral geschikt voor honden die aan de lijn uitvallen naar andere honden.

Puppybegeleiding

Een puppy in huis betekent een grote verandering in je leven. Vaak wordt er te laat hulp ingeschakeld bij deze verandering. Door goed te weten wat de behoeften zijn van jouw pup en hierop in te spelen, kun je bouwen aan een goede relatie met elkaar.

Veel gedragsproblematiek kan worden voorkomen door hulp te krijgen in de eerste weken dat je pup er is. Als je gelijk duidelijk hebt hoe jij als leider een vaste basis bent voor je pup, scheelt dit later veel frustratie en een hoop werk.

Daarbij is je pup je dankbaar omdat hij op jou kan vertrouwen als stabiele leider. Ook is deze begeleiding fijn voor het hele gezin, zodat voor iedereen helder is welke rol wij als mens moeten nemen voor de nieuwe hond.

In drie consulten help ik jou en je puppy om op een fijne manier met elkaar te groeien.

Het eerste consult is in één van de eerste weken, het liefst zo snel mogelijk wanneer de hond er is. Dit consult is gericht op goed leiderschap door middel van kalmte, rust en duidelijke regels en grenzen.

Het tweede consult is na drie tot vier weken. Dit consult bouwt verder op het eerste consult en we gaan met elkaar naar buiten. Andere belangrijke punten zijn de omgang met eventuele angsten, vreemde honden en mensen.

Het derde consult vindt plaats na 10 weken. Je hond is weer in een andere fase terechtgekomen en het blijven werken met elkaar aan de basisbehoeften is enorm belangrijk.
Voor iedereen is het derde consult weer anders. De één heeft behoefte aan het trainen buiten, terwijl de ander het gedrag binnen wil aanpakken. Vooral jouw eigen behoeften en die van de hond staan hierbij centraal.

Op het pakket van de puppybegeleiding is een korting van toepassing ten opzichte van de gewone consulten.

  • Locatie: bij jou thuis, binnen heel Nederland en Belgie
  • Duur: 2 – 2,5 uur per consult
  • Kosten: consultprijs is afhankelijk van je woonplaats
 
 

Begeleid wandelen

Eenmaal per maand, op een zaterdag, vindt er een groepswandeling plaats met maximaal 12 honden, want er is natuurlijk niets leuker dan samen met je hond te wandelen! 

Misschien wil je meer zelfvertrouwen bij jezelf en jouw hond ontwikkelen in het contact met andere honden. Dit is dan een geschikte mogelijkheid om op een gecontroleerde manier hieraan te werken. 

Tijdens deze wandelingen oefen je onder begeleiding het samen wandelen met andere (sociale) honden.

Belangrijke punten waar we aandacht aan geven in de wandelingen zijn rust, kalmte en ontspanning.

  • Locatie: Hoofddorp of andere locatie, nader bekend
  • Duur: 1 – 1,5 uur
  • Kosten: € 15,00 per hond

Heb je liever de aandacht voor jezelf, dan is er ook de mogelijkheid om 1-op-1 begeleid te wandelen. De wandeling kan overal plaatsvinden waar jij dit wilt binnen Nederland. Ik laat je graag weten wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Let op: deze wandelingen zijn niet geschikt voor honden die erg uitvallen of angstig zijn aan de riem, hiervoor is een ‘consult voor hond en baas’ nodig om meer aandacht en tijd aan het gedragsprobleem  te besteden.

Staat jouw hulpvraag er niet bij? Neem dan contact op.