CURSUSSEN

Cursus
"Voor een goede basis met je buitenlandse hond"

Een buitenlandse hond… Wat kun je allemaal verwachten? Hoe kun je je optimaal voorbereiden? En hoe ga je om met verschillende gedragsproblemen? Allemaal vragen die ik beantwoord door middel van praktische video’s en een theorieboek.

Waar heb je mee te maken?

Waar je vroeger alleen honden uit het asiel in Nederland kon adopteren, zien we de laatste jaren dat er ook veel honden uit het buitenland geadopteerd worden.
In de afgelopen jaren heb ik al veel honden uit het buitenland en hun baasjes mogen begeleiden.

Door mijn eigen hond Zara, een Spaanse schone, ben ik in aanraking gekomen met buitenlandse honden.

Eerlijk gezegd heb ik het, met de kennis van nu, behoorlijk onderschat.

Zo was ik niet goed voorbereid in wat ik kon verwachten en was het gedrag dat ze liet zien totaal niet herkenbaar voor mij.

Menige keren heb ik huilend op de bank gezeten omdat ze mij tot wanhoop dreef en ik het gevoel had dat ik haar totaal niet kon geven wat ze nodig had. Gelukkig is dit met goede begeleiding, veel trainen en geduld compleet veranderd.

Ervaring

Honden zijn en blijven geweldige dieren, waar ze ook vandaan komen.

Maar… mijn ervaring is dat er niet altijd de juiste voorlichting wordt gegeven, waardoor baasjes zich vaak niet realiseren wat zij kunnen verwachten van hun nieuwe gezindslid.

Dit kan nog wel eens voor onbegrip en teleurstelling zorgen. Dat is niet alleen vervelend voor jou, als baasje, maar ook voor je hond omdat deze niet goed begrepen wordt.

Daarom heb ik deze cursus ontwikkeld, om jou en je buitenlandse hond goed op weg te helpen.

Buitenlandse hond op komst

Ga je binnenkort een buitenlandse hond adopteren? Of ben je op zoek naar een hond uit buitenland en wil je nog meer kennis over wat je kan verwachten? Dan sluit deze cursus goed aan bij alle vragen over de dagelijkse gang van zaken met je buitenlandse hond en hoe je je goed kunt voorbereiden, zoals:

– wat moet ik allemaal aanschaffen voor mijn buitenlandse hond?
– wat is een goede plek voor de bench/mand?
– hoe maak ik een goede start?
– hoe kan ik mijn kinderen goed voorbereiden op de komst?
– hoe kan ik mijn hond buiten en binnen zo goed mogelijk begeleiden?
– Ondanks al je tijd en energie, heb je niet het idee dat er vooruitgang wordt geboekt.

Je buitenlandse hond is er al

Heb je al een hond uit het buitenland en herken je het volgende?

– angstig gedrag voor de meest uiteenlopende zaken zoals: bezoek, andere honden, op straat lopen, geluiden etc.
– je hond heeft veel moeite met prikkels.
– je hond blaft in huis en buiten op straat.
– je hond trekt aan de lijn.
– je hebt het gevoel vast te zitten in de training met je hond.
– Je kan je hond moeilijk bereiken.

Of je nu je buitenlandse hond nog gaat verwelkomen of dat deze nu al jaren bij jou thuis is: alles is in de cursus aanwezig om jou en je buitenlandse viervoeter verder op weg te helpen. Met deze online cursus geef ik je meer kennis en inzicht in het gedrag van de hond, maar ook in je eigen gedrag.

Ondersteund met praktische filmpjes laat ik zien wat er precies met de hond gebeurt en vooral hoe jij dit zelf kunt trainen met je hond. Daarnaast geeft het theorieboek nog meer informatie over de psychologie van de hond. Zodat jij alle tools in huis hebt om een goede basis te creëren met je hond.

In 5 modules ga je leren hoe jij een goede basis kunt opbouwen:

Hoofdstuk1
Module 1
In deze module leer je realistische verwachtingen te scheppen en kijk je naar de lichaamstaal van je hond en die van jezelf. Wat is nou energie en hoe gebruik je dit?
Hoofdstuk2
Module 2
Een veilige plaats voor je hond is enorm belangrijk. Hier kan hij zijn rust vinden en zich opladen. Verlatingsangst komt veel voor bij honden uit het buitenland en dan is plaatstraining een belangrijk onderdeel in het geheel. Deze module laat het je allemaal zien
Hoofdstuk3
Module 3
Een van de meest voorkomende hulpvragen waar ik baasjes in begeleid is: hoe kan ik het beste omgaan met het ontvangen van bezoek? Veel buitenlandse honden hebben niet de ervaring van een leven in een huis. Dus hoe pak je dit aan, en wat zijn de do’s en don’t’s?
Hoofdstuk4
Module 4
Veel buitenlandse honden hebben nooit geleerd om aan een riem te lopen, laat staan dat ze opgegroeid zijn in een drukke stad. Zo’n enorme verandering in leefomgeving zorgt er bij veel honden voor dat ze niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Na deze module weet jij, als baasje, hoe je dit goed kunt opbouwen en kunt begeleiden.
Hoofdstuk5
Module 5
In deze module zijn andere baasjes van buitenlandse honden aan het woord. Zij vertellen je wat het hebben van een buitenlandse hond zo leuk maakt, maar ook tegen welke ervaringen zij zijn aangelopen. Met natuurlijk hun tips voor jou!

Ben je naar aanleiding van bovenstaande geinteresseerd geraakt? Klik dan hieronder om direct naar onze shop te gaan!

De cursus "Een goede basis voor je buitenlandse hond" is nu te koop in onze webshop!